Us oferim diversos continguts i activitats que us ajudaran a treballar el tema amb l'alumnat i a enfocar el treball de participació.

CATEGORIA DE PARTICIPACIÓ

Hi ha dues categories de participació:

Categoria A

Categoria

aules de 1r, 2n i 3r de Primària.

Categoria B

Categoria

aules de 4t, 5è i 6è de Primària.

El jurat tindrà en compte l'edat dels i les alumnes en els criteris d'avaluació dels treballs.

Com hi podem participar?

Ja han descobert els teus i les teves alumnes el valor el paper de la dona al llarg de la història?
Han investigat les professions de les dones del seu entorn?
Han trobat i identificat estereotips i desigualtats de gènere?

Ara és moment de trobar grans referents femenins per a la nostra societat actual! Dones que han aconseguit ser el que volien gràcies a la seva obstinació, el seu esforç i les seves ganes i que s'han convertit en models a seguir: polítiques, cantants, actrius, pintores, futbolistes, científiques, aviadores, empresàries... Animeu l'alumnat a escollir les seves propostes!

Totes les aules inscrites us podeu descarregar el nostre pòster de Dones de la història (grans dones del passat) i us proposem complementar-lo creant el vostre treball (grans dones de l'actualitat): com a grup aula haureu de treballar en el reconeixement de "Dones per a la història", és a dir, quatre grans dones d'avui, que visquin o hagin viscut en aquest segle. Tingueu en compte que, com a mínim, una d'elles ha de ser espanyola. Haureu de treballar una dona per cadascun d'aquests quatre àmbits:

presidentes,
ministres,
reines...
actrius, cantantses,
pintores, escriptores,
periodistes...
nadadores, atletes, aixecadores de pes, futbolistes, jugadores de bàsquet, entrenadores...
astrònomes,
inventores,
matemàtiques,
físiques, astronautes...

Per reflectir i presentar aquest treball, podeu fer-ho a través d'un cartell en JPG de 2 MB de màxim o amb un vídeo d'una durada màxima d'un minut en format MP4.

Ambdues opcions (cartell o vídeo) hauran d'anar acompanyades d'un document explicatiu en PDF de dues pàgines de màxim. Podeu utilitzar aquest document explicatiu per reflectir el treball dut a terme pel grup aula.

Volem saber qui són i per què les heu escollit! Penseu bé els motius pels quals les vostres quatre propostes són importants per a la nostra societat, perquè no n'hi ha prou que siguin famoses... i poseu fil a l'agulla! Teniu fins al 30 de abril per pujar a l'àrea privada una foto o imatge escanejada del vostre cartell o vídeo d'un minut com a màxim.

La tècnica o tècniques que feu servir per crear el vostre cartell és totalment lliure:
dibuix, fotografia, collage…

Treball de participació

Ja teniu preparat el treball de "Dones per a la història"?

Si encara no l'heu començat, recordeu que teniu fins al 30 de abril per pujar el vostre vídeo com a grup aula a l'àrea privada de professors d'aquesta web, una imatge escanejada o un vídeo d'una durada màxima d'un minut. Recordeu que heu d'acompanyar el cartell o el vídeo d'un document explicatiu on es reflecteixi l'esforç fet pel grup aula.

Pugeu el treball

Estem desitjant veure la vostra participació.
seguim fent història des de la IGUALTAT de gènere!

La participació implica la total acceptació d'aquestes bases.

¿Qué valorará el jurado?

PROPOSTA + CREATIVITAT + IDEA + TEXT + ORIGINALITAT + IGUALTAT + RESULTAT!

El jurat valorarà en tots els treballs presentats els aspectes següents:

  1. Repercussió, notorietat i contribució a la societat actual de les dones escollides dins de cada camp i que visquin o hagin viscut en aquest segle: el segle XXI!
  2. Argumentació de per què els teus i les teves alumnes proposen aquestes quatre dones.
  3. Originalitat, creativitat i qualitat de les tècniques artístiques emprades en la realització del cartell (en relació amb l'edat dels nens).